3 tips voor het optimaliseren van thuiswerken

Morgen is de persconferentie en naar aanleiding van de media ziet het ernaar uit dat thuiswerken echt een norm gaat worden in onze huidige samenleving. In ieder geval voor beroepen waar dat mogelijk voor is. Maar veel mensen presteren beter op kantoor dan vanuit huis. Hierdoor kan een werknemer opkijken tegen het thuiswerken. Voel jij je ook zo? Dan heb je misschien wat aan dit artikel, we gaan hier kort drie tips bespreken zodat je het thuiswerken kan optimaliseren.

Je werkplek aanpassen

Het is belangrijk om een vaste werkplek in huis te hebben waar je kan gaan werken als je vanuit huis werkt. Het beste is om hiervoor een aparte ruimte in te richten, denk bijvoorbeeld aan een kantoortje of studeerkamer. Een drukke plek, zoals de eettafel kan averechts werken. Een drukke ruimte kan er namelijk voor zorgen dat je sneller afgeleid wordt van je werk. Ook kon je investeren in een beter bureau, denk bijvoorbeeld aan een hoog laag bureau van de thuiswerkwinkel.

Een routine creëren

Naast je werkplek is het ook belangrijk om een routine te creeren. Normaal heb je dit namelijk ook, je staat op, gaat douchen, kleed je aan, eet ontbijt, verlaat je huis, rijdt naar werk, drinkt een kopje koffie of thee en gaat aan het werk. Het is een standaard ochtend routine, echter heb je veel meer tijd over, omdat je mogelijk niet je haar hoeft te doen, make up hoeft te dragen of naar werk hoeft te rijden. Dit betekent echter wel dat je langer kan blijven liggen in bed. Wat je ook kan doen is iets aan je routine toevoegen, denk bijvoorbeeld aan sporten. 

Afleiding van je huis

Als laatst kan je het snelst afgeleid raken door je huis. De boodschappen moeten gedaan worden, de honden moeten uitgelaten, de kattenbak moet verschoont worden, er moet een was worden gedraaid en ga zo maar door. Het is belangrijk om huishoudelijke taken achterwege te laten in je werkweek. Dit doe je namelijk tijdens kantoorwerkzaamheden ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *