horeca ijsblokjesmachine

De basis voor een nieuwe ijsblokjesmachine

Veel ondernemingen hebben het, een ijsblokjesmachine. Een ijsblokjesmachine zorgt ervoor dat er snel en efficiënt ijs kan worden geleverd. Maar de aanschaffing van zo een machine is nog niet zo makkelijk. Op de markt zijn vele soorten machines te koop. Lees hieronder waar je op moet letten bij het kopen en installeren van je nieuwe horeca ijsblokjesmachine.

horeca ijsblokjesmachine

De verschillende soorten

Er zijn meerdere verschillende soorten ijsblokjesmachines. Allen maken verschillende soorten ijs. De eerste soort is de machine die massieve ijsblokjes maakt. Een kenmerk van deze ijsblokjes is dat ze niet snel smelten en dat het proces volledig automatisch is, ook zijn deze blokjes in verschillende maten beschikbaar. De massieve ijsblokjes zijn vooral handig voor bijvoorbeeld sterke dranken zoals een glas whisky, omdat ze langzaam smelten maar wel de koeling bieden die nodig is.

Kogelvormige ijsblokjes zijn veelvoorkomend in frisdranken. Deze kogelvormige blokjes zijn vanbinnen bijna helemaal hol, dit zorgt ervoor dat ze snel smelten. Dit is ideaal voor frisdranken omdat deze vaak snel worden leeggedronken en er dan niet ijs zou overblijven in het glas. Vaak moet de machine van dit ijs manueel gevuld worden met water voordat het ijsblokjes kan maken.

Als laatste is er ook nog gespoten ijs, dit is kristalhelder en smelt super snel. Dit is vaak het luxere ijs en wordt ook vaak in luxere plaatsen gebruikt. Vaak zijn de horeca ijsblokjesmachine ook groter en duurder voor de maak van dit gespoten ijs.

De plaatsing

Het is belangrijk om je nieuwe ijsblokjesmachine te plaatsen dat op een handig en snel bereikbare plek staat. Als je je ijsblokjesmachine in bijvoorbeeld de kelder van je zaak plaatst, smelt het ijs al terwijl je het ijs naar boven vervoert. De goede plaatsing zorgt ervoor dat er minder verlies optreed. Uiteraard moet er ook naar worden gekeken of de machine dicht bij water- en elektriciteitsvoorziening staat, dit is natuurlijk wel handig! Bij manuele machines is dit een minder probleem, deze zijn vaker mobiel en kunnen ook voor mobiele catering voor feestjes worden gebruikt.

Geef een reactie