De beste kerstpakketten stel je samen in vijf korte stappen

Vraag jij je af wat je nu weer moet regelen voor de kerstpakketten van je personeel? Je bent dan niet de enige, want iedere leidinggevende en werkgever moet hier jaarlijks weer iets indrukwekkends van maken. En om iedereen in je bedrijf tevreden te stellen met één pakket, dat is een lastige taak. Iedere werknemer heeft immers andere verwachtingen, interesses en wensen? Gelukkig valt het allemaal wel mee en kun je met het onderstaande stappenplan snel de beste kerstpakketten vinden voor jouw personeel.

1. Stuur iedereen een kerstpakketten vragenlijst

Wil je weten wat je personeel verwacht? Dan kun je ze dat ook gewoon vragen door een vragenlijst op te stellen. Stuur deze tijdig uit en je krijgt altijd waardevolle informatie. Vraag je personeel bijvoorbeeld om het ideale kerstpakket voor je te omschrijven, of vraag ze wat wel en niet goed was aan het vorige pakket. Vraag ze direct wat ze graag in de kerstpakketten willen ontvangen. Zo is gokken niet meer nodig.

2. Laat zien van wie het pakket afkomstig is

Als je iedereen tevreden wilt stellen, dan moet je overeenkomsten vinden die iedereen deelt. Eén zo’n overeenkomst is dat jullie allemaal dezelfde werkgever hebben. Kies daarom voor een kerstpakket in de huiskleur van je bedrijf en laat het bedrijfslogo verwerken in de verpakking. Je zorgt dan voor een gevoel van saamhorigheid en dat maakt je werknemers trots om voor je te werken. Met kerstpakketten die duidelijk van het bedrijf afkomstig zijn, geef je de ontvanger het gevoel dat werken voor jullie speciaal is.

3. Kies een relevant hoofdartikel

Een tweede overeenkomst die iedereen met elkaar gemeen heeft is dat jullie allemaal richting hetzelfde doel werken. Dat doel is wat het bedrijf doet, dus de diensten die jullie verlenen of de producten die jullie verkopen. Kies een artikel dat daaraan refereert en je vindt kerstpakketten die iedereen aanspreken. Als jullie woningen isoleren, dan kun je iedereen een paar goede wollen sokken geven en als je een outdoor winkel hebt, dan kies je voor een warme slaapzak.

4. Wijs een thema aan

De laatste stap voordat je je kerstpakketten gaat bestellen is het uitkiezen van een thema. En dat is je kans om te laten zien aan je personeel dat je trots op ze bent. Neem de belangrijkste prestatie van het afgelopen jaar, bijvoorbeeld het behalen van een belangrijk duurzaamheidskeurmerk, en zoek een thema dat daarbij aansluit. In dit geval kan dat fairtrade zijn, een ecologisch thema of een milieuvriendelijk thema. Je laat met je pakketten dan niet alleen zien dat je de inzet die getoond is op prijs stelt, maar ook waar je dan zo blij mee bent.

5. Je pakketten online bestellen

De laatste stap is het bestellen van je originele kerstpakketten. Hierbij is het online aanbod enorm. Gebruik de voorgaande punten om de filters mee in te stellen en je ziet exact wat er voor jou beschikbaar is in je budget. Je plaatst je bestelling in een paar seconden. Zo vind je in vijf seconden het kerstpakket waar jouw personeel het nog lang over zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *