De vreugde van eten

Eten is een van mijn favoriete dingen, als mensen me vragen voor welk soort eten ze me midden in de nacht wakker kunnen maken zeg ik altijd “Maakt niet uit!”, alhoewel ik een buffet op locatie zeer kan waarderen. Als mensen me echter vragen wat mijn favoriete toetje is, zal ik altijd antwoorden: “Cheesecake!”. Dat betekent niet dat ik geen andere desserts lust, want dat doe ik wel, maar ik zal altijd zeggen “Cheesecake!” en als je me vraagt waarom, zeg ik “Het is een moeilijke keuze!” en ik zal altijd zeggen “Als ik het niet kies, doet iemand anders het, en dat wil ik niet!”

Eigenlijk zat de bakker altijd al in mij

Ik herinner me geen specifiek moment waarop ik besefte dat ik echt van bakken houd, maar er was een moment waarop ik besloot om voor mijn gezin te bakken. Ik vroeg hen waar ze zin in hadden en ze zeiden me: “We weten niet wat jullie lievelingseten is.” Maar ik wist dat ze graag cheesecake wilden want dat is altijd populair wanneer we lunch bestellen

Ik ging me erin verdiepen en ik kwam erachter dat om de cheesecake zo mooi te maken dat je zo min mogelijk ingrediënten voor de cheesecake moet gebruiken en ik besloot een batch te maken. Ik bewaarde het in de koelkast voor een paar dagen en ik bleef er maar naar kijken in de koelkast en mijn moeder en ik bleven maar zeggen: “Onze cheesecake is echt mooi, we zijn zo trots op je! Het voelt als een private dinner.” 

Taarten maakte het compleet

Op een dag moest ik wat taarten maken voor mijn grootouders en ik besloot om een paar taarten te maken met mijn favoriete ingrediënten zoals bloem en eieren en wat ontbijt in amsterdam bezorgen zodat ik zelf minder hoefde te doen. Ik maakte cheesecake vanaf nul en ik had niet veel tijd, dus bewaarde ik het in de vriezer. Toen ik klaar was, was ik zo trots op mezelf omdat ik alles op de meest eenvoudige en gemakkelijke manier had gemaakt. Ik was echt blij en trots op mezelf en op de mensen die me vroegen wat mijn favoriete dessert was, omdat ik hen iets kon geven dat ze nooit meer zouden vergeten. Ik heb echt geluk dat ik mensen op die manier iets speciaals kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *