Een modern of industrieel interieur

Als je geïnteresseerd bent in het upgraden van je interieur dan zit je met dit artikel goed. Wij gaan namelijk het moderne en industriële interieur bespreken. Een modern en industrieel interieur hebben veel dingen gemeen naast dat ze ook bijna niks gemeen lijken te hebben. laten we erin duiken!

Wat hebben het moderne en industriële interieur gemeen?

Allereerst wordt het materiaal, leer, vaak gebruikt in beide interieurs. Dit zorgt ervoor dat het makkelijk kan zijn om tussen de twee interieuren te schakelen. Een zwarte leren bank zal namelijk net zo mooi in een modern als in een industrieel interieur staan. Dit geldt natuurlijk ook voor de eetstoelen. Het moderne en industriële interieur gebruikt dus ook gezamenlijk de kleur zwart. Zwart is een neutrale kleur die echter niet te vaak gebruikt moet worden (omdat het een ruimte kleiner kan maken doordat zwart donker is).

Wat is anders in de interieurs

Wat de interieurs anders maakt is dat voor het moderne interieur vaak gebruikt gemaakt wordt van hoogglans meubelen, terwijl het industriële interieur juist van wat doffere materialen houdt. Ook wordt er bij een modern interieur gebruik gemaakt van wit als 1 van de 2 basiskleuren in het interieur. Bij het industriële interieur is dit niet zo. Wit wordt hier gebruikt als een achterliggende kleur die geen aandacht krijgt ten opzichte van de anderen kleuren in het interieur. Daarnaast zien we bij een industrieel interieur vaker het gebruik van hout kleuren. Dit zorgt ervoor dat het industriële interieur warmer wordt. Het moderne interieur heeft dit niet, waardoor het moderne interieur vaak koud lijkt.

Voor meer interieur inspiratie kan je naar ShopX, hier kun je shoppen voor allerlei meubels van eetkamerstoelen tot leren banken. Het assortiment van ShopX is groot, deze kun je inzien op hun website of vraag om meer informatie bij een van de professionele interieurstylisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *