Juist tijdens quarantaine barbecueën

Sinds het moment dat Nederland in aanraking kwam met het coronavirus hebben we eigenlijk alleen maar lekker weer gehad. Vooral op het moment dat we echt in quarantaine gingen. Volgens mij heeft het sindsdien maar één keer geregend. Ondanks dat men wordt gevraagd om binnen te blijven, is er niet minder reden waarom je niet zou kunnen barbecueën. Juist tijdens deze periode kan je lekker met je familie of huisgenoten even de barbecue erbij pakken om een lekker stukje vlees te maken.

Er zijn ten eerste allerlei soorten en maten beschikbaar voor een keramische barbecue. Vele populaire kamado bbq’s zijn van Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard. Daarnaast zijn er nog meer merken die aangeboden worden, namelijk Primo Grill, Grill Guru, Monlith en Inferno. De barbecue is een echte alleskunner. Het is niet alleen zomaar even een stukje vlees grillen zolas bij een normale barbecue. Hier gaat om een multifunctioneel apparaat waarmee je allerlei soorten gerechten vers kan bereiden. Je kan grillen, koken, bakken, stomen of slow cooken.

Hier in Nederland wordt er regelmatig gebarbecued. Wij Nederlanders vallen ook in top tien grootste barbecue landen.  Ik heb even op internet een leuk feitje achterhaald, namelijk uit onderzoek van Motivaction blijkt dat wij Nederlanders minimaal één keer per jaar barbecueën. Het is voor iedereen leuk om er bij te zijn, want een feestje kan nooit herkanst worden. Het zorgt ervoor dat je met elkaar verbonden bent en lekker samen een hapje eet. Je kan van alles op de barbecue leggen. Vlees is uiteraard het makkelijkst en het bekendst.  Wat echt de ideale barbecue hiervoor is, is de keramische barbecue.

Er bestaan zelf BBQ-teams die meedoen aan (inter)nationale barbecue wedstrijden. Klinkt het niet heel raar? (Inter)nationale barbecue wedstrijden. Ik vond het in eerste instantie raar klinken en kon het eigenlijk ook niet geloven. Uit nader onderzoek heb ik kunnen veriviëren dat het echt zo is? Hier gaat het niet om wie het beste een worstje, burgertje, sateetje kan bakken op de barbecue. Het is hier groter, het gaat hier om serieuze menu’s samenstellen en bereiden. Nederlanders blijken hier best wel hoog op te scoren. Bent u misschien bekend met de ‘Grillmaster’ op RTL 4? Dit is al een voorbeeld. Het wordt steeds groter ook via de media.

Zelf wist ik dit eigenlijk ook niet, maar ik vond het best wel interessant toen ik dit allemaal tegenkwam op het internet. Wil jij meer informatie over wat voor soorten barbecues er allemaal zijn? Neem dan een kijkje op de website: https://www.barbecuexxl.nl/