Koken met koffiebonen

Koffie is hot! En dat bedoelen we niet letterlijk. Tegenwoordig wordt er koffie op allerlei manieren gedronken. Thuis, maar ook op werk of in een café uit een professioneel koffiezetapparaat. Denk bijvoorbeeld aan een latte macchiato of een flat white met een extra shot espresso. Je ziet van alles voorbij komen. Er wordt ook steeds vaker gekookt met koffie. Wij hebben hieronder op een rij gezet wat je allemaal met koffie kan maken!

Zoet

Zoete recepten gaan heel goed samen met de bittere smaken van koffie. Houd jij van een espresso of een bak koffie na het eten? Dan ga je koffie panne cotta vast heerlijk vinden! Sowieso is een espresso na het eten een goed idee. Koffie bevat namelijk zogeheten bitterstoffen die jouw spijsvertering stimuleren. Wat er ook weleens gemaakt wordt met koffie is cheesecake of bananenbrood.

Ben je op zoek naar de perfecte koffie waarmee je ook een recept kan maken? Dan heb je een stevige boon nodig, die niet zijn smaak snel verliest. Anders heeft het natuurlijk weinig effect. Kijk dan eens op www.giocoffee.nl voor allerlei verschillende soorten koffie. Het smaakt niet alleen super lekker, maar de koffie van Gio Coffee is ook nog eens goed voor de natuur. Met iedere kop Gio Coffee of Gio Leaves die jij drinkt, steunt Gio Coffee de Rainforest Alliance en een goed doel van Nederlandse bodem. Je kiest daarbij zelf welk goed doel je steunt, Stichting Hulphond, Nationaal Ouderenfonds of Jantje Beton. Welk doel jij ook kiest, jouw energiemoment draagt dus bij aan de energie van een ander!