Restaurant openen? Wat staat je te doen!

Wanneer jij een beginnend ondernemer bent in de horeca is het belangrijk dat je je zaakjes op orde hebt. Dit gaat helemaal van A tot en met Z. In dit artikel bespreken we hoe je het beste je restaurant kan inrichten, zodat je een goede zaak hebt. Bj Van Aagten kan je hierover professioneel advies krijgen, maar natuurlijk kan je ook alles helemaal zelf doen! We vertellen je in dit artikel er meer over.

Opstelling

In de horeca is het belangrijk dat je een logische opstelling van de tafels maakt waar gasten aan gaan zitten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan hoe jij door een doolhof loopt als je tafels niet geordend zijn. Velen tafels zijn daarnaast ook genummerd en deze nummers volgen ook een logische volgorde of patroon in je zaak. Veel zaken kiezen voor een S vorm, omdat deze ervoor zorgt dat het er niet uitziet als een kantine, maar alsnog goed overzichtelijk is en tevens makkelijk te onthouden is.

Interieurbouw

Het interieur is enorm belangrijk voor een restaurant. Het is namelijk een deel van je reputatie. Zijn je muren wit en vies of is de vloer al helemaal versleten, dan zorgt dit voor een slechte reputatie. Tevens vinden gasten het leuk om in een interessant interieur te zitten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Sumo nabij het Leidseplein, waar er een groot Boeddhabeeld midden in de zaak staat en de muren bedekt zijn met zacht behang. Ja echt! Het behang voelt zacht aan. De interieurbouw is daarom enorm belangrijk voor een restaurant, het zorgt er namelijk voor dat je een goede indruk achterlaat bij je gasten.

Details

Ook de details zijn belangrijk voor je restaurant. Laat je het logo terugkomen op de kaart of niet, zijn er visitekaartjes, heb je een kalender op de zaak hangen en zijn er andere activiteiten naast het eten? Dit is allemaal belangrijk tegenwoordig, restaurants concurrent namelijk niet alleen voor consumenten maar ook voor hun reputatie. Het eten moet niet alleen lekker zijn, maar het restaurant moet ook instagram waardig zijn. Zo bouw je daarnaast goede mond op mond reclame op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *