vegetarische recepten

Vegetarisch eten hoeft niet saai te zijn!

Er zijn veel stereotypen verbonden aan vegetarische recepten en misschien wel de meest onjuiste misvatting is dat veganistisch eten saai is. Niets is minder waar! Hoe langer je plantaardig veganistisch voedsel eet, hoe meer je gehemelte zich opent en je de echte smaken die de natuur te bieden heeft echt kunt waarderen.

vegetarische recepten

Bewerkte voedingsmiddelen maken je gehemelte saai

Heb je ooit een taffy-snoep met bananensmaak gegeten en je afgevraagd wie echt denkt dat kunstmatige bananensmaak “banaan” is? Heb je ooit echt een hard snoepje van watermeloen gehad dat je verlangen naar watermeloen bevredigde? Nee! Bewerkte voedingsmiddelen zitten zo vol met suiker, zout en kunstmatige smaakstoffen dat smaakpapillen worden getraind om intense uitbarstingen nodig te hebben en het moeilijker wordt om subtiele of gelaagde smaken te proeven. De schoonheid van een lang gestoofde marinara met gekarameliseerde uien, knoflook en rode pepers wordt overweldigd door de verwachtingen van pizzabroodjes uit de magnetron. Je zult versteld staan hoe smaakvol veganistisch eten is als je besluit terug te gaan naar echt eten!

De lekkerste voedingsmiddelen

Kruiden, specerijen, noten, zaden, alliums en wortelstokken zijn de sleutel tot elk heerlijk gerecht, en ze zijn allemaal veganistisch! Rozemarijn knoflook Hasselback gebakken aardappelen zijn veganistisch. Walnoten gekonfijt met ahornsiroop en kaneel zijn veganistisch. Een gerijpte balsamico en olijfolie vinaigrette is veganistisch. Pittig zuurdesembrood is veganistisch. Gebakken appels met rozijnen, gember en een scheutje melasse zijn ook vegan! Een steak kan geen vat hebben op de verbazingwekkende verscheidenheid aan smaken die een plantaardig dieet kan bieden.

Vegetarisch eten betekent niet elke dag door havermout en linzen ploeteren. Dat betekent uitkijken naar een broodje barbecue-linzen met pittige mosterd en extra augurken tot het eindelijk lunchtijd is. Die havermout opjagen is ook leuk; Overnight oats zijn een creatieve manier om wat tijd te besparen terwijl je lekkere dingen in laagjes legt en ze in kokosmelkpoeder dompelt terwijl je je schoonheidsrust krijgt.

Etnisch eten

Boeddhistische en hindoeïstische culturen richten zich over het algemeen op een vegetarische en veganistische levensstijl. Nepalees eten is heerlijk en net exotisch genoeg om indruk te maken op je vrienden door een traditioneel gerecht te leren koken. Dal Bhakti Tarkari is een populair veganistisch Nepalees gerecht van linzen gekruid met ui, kurkuma en koriander, rijst en een groentecurry. Het is gemaakt met gewone ingrediënten, maar zal je smaakpapillen verbazen terwijl het een compleet eiwit is.

Geef een reactie