Voordelen blender ten opzichte van andere keukenmachines

Niet iedereen heeft een grote keuken, zeker wanneer jij weinig werkoppervlakte hebt in je keuken, dan moeten keukenmachines strijden voor een plekje. Welke voordelen blender zijn er om dit apparaat een vaste plek te geven op jouw aanrecht? Hoewel een blender in je kook routine opnemen meer moeite kost dan bijvoorbeeld een broodrooster, heb je er veel meer aan. In dit artikel lees je de voordelen blender en waarom die een plek in jouw keuken verdient. Er volgt een vergelijking van de blender met de andere keuzes die je hebt, zodat je uiteindelijk kunt besluiten: blender kopen ja of nee?

Voordelen blender ten opzichte van staafmixer

Hoewel je de staafmixer na gebruik kunt schoonmaken en in de kast kunt bewaren, is er wel wat te zeggen om toch de blender te gebruiken. De voordelen blender ten opzichte van de staafmixer zijn namelijk groot. Allereerst heb je, doordat de blender dicht is, geen gespetter op je spatscherm, kleding en soms zelfs op je plafond. Daarnaast kan een blender veel beter een egale substantie maken. Met de staafmixer vind je vaak toch nog stukjes als de saus of soep al opgediend is. Als laatste voordeel blender; je kunt met een blender dat wat je gemaakt hebt, in de kan laten zitten. Voor pannenkoekenbeslag is de schenkkan ideaal! 

Blender ten opzichte van handmatig dingen doen

Je las net al even pannenkoekbeslag, en misschien dacht je: “de meeste mensen maken dit met een kom en garde, toch?” Dat klopt, maar waarom zou je het meel, de eieren en de melk niet gewoon in de blender mikken? Dit is veel sneller klaar, alles blijft schoon en je kan extra beslag direct in de koelkast zetten. Veel handiger dan die kom en garde! Hetzelfde geldt voor soep, saus en dipsaus maken. Gewoon even blenden en klaar. De voordelen blender gaan verder dan alleen die smoothies waar men dit apparaat van kent.

Blender of foodprocessor?

De nieuwe generatie krachtige blenders kan vaak dezelfde ingrediënten verwerken als een foodprocessor. Daarbij is de fijnheid echter niet bij alle blenders aan te passen. Ook moet een blender een bepaalde hoeveelheid vloeistof hebben. Als je al een keukenmachine hebt, dan is een blender een betere, goedkopere en minder ruimte innemende oplossing. Heb je beide niet en wil je ook deeg kunnen maken? Dan is een keukenmachine een betere oplossing in combinatie met de blender. De keukenmachine oogt ook nog eens mooi op het aanrecht. Maar de voordelen blender zijn toch groter ten opzichte van de keukenmachine.

Voordelen blender ten opzichte van sapcentrifuge

Voor wie een lekker sapje wil maken, is er de keuze tussen sapcentrifuge of blender. De blender voordelen zijn hierbij groot. Zo zal de sapcentrifuge pulp scheiden, terwijl hier gezonde vezels inzitten! Deze blenden is dus beter. Je hebt vaak wel een high speed blender nodig om deze vezels echt fijn te krijgen. Daarnaast zijn er tegenwoordig blenders die pitten kunnen scheiden, dus dat voordeel voor de sapcentrifuge valt ook in het water. De voordelen blender zijn hiermee wel compleet, bovendien is de blender vaak goedkoper. Dus niet langer over nadenken, verwen jezelf met een mooie blender en alle lekkere gerechten die je ermee kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *