Wat helpt jou de dag door?

Soms lijkt een dag bijna vanzelf om te vliegen. Alles loopt prima, geen problemen en je houdt het prima vol. Maar je hebt ook van die dagen die eeuwig lijken te duren. Waarin je jezelf vooruit moet slepen, want het gaat bepaald niet vanzelf. Bijna iedereen heeft wel eens van dat soort dagen, en bijna iedereen heeft wel zo een manier om deze toch nog een beetje door te komen. Wat is jouw geheim?

Blik op oneindig, blijven ademen

Zo’n echte onvervalste rotdag. Zo’n dag waarop alles tegenzit, waarop niks lukt. Een dag waarop je door je wekker heen slaapt, in de file belandt en op je werk je laptop niet doet wat jij wilt. Zo’n dag. Een dag waarop je je afvraagt waarom je ’s morgens niet gewoon in je bed bent blijven liggen.

We maken ze allemaal wel eens mee, en we weten ook allemaal dat ze vanzelf weer over gaan. Kwestie van je blik op oneindig houden en vooral blijven ademen, dan gaat de tijd vanzelf verder en verandert deze dag in de volgende. Maar hoe kom je de uren die je op deze rotdag nog resten het best door?

Als het probleem bij jezelf lijkt te liggen, je hebt bijvoorbeeld te weinig geslapen, of kan maar niet op gang komen, is het goed om de oplossing ook bij jezelf te zoeken. Geef jezelf even een flinke schop onder de kont, of eet of drink iets waar je je beter en scherper door gaat voelen. Even koffie kopen, betekent dat in veel gevallen, want dat is precies wat veel mensen op zo’n dag nodig hebben. Niet te veel, daar raak je alleen maar opgefokt van als de dag niet lekker loopt, maar een goede kop koffie kan een prima idee zijn. Je kan een hele speciale maken, als troost voor jezelf, met speciale koffiebonen of een smaakje. Of gewoon eentje uit de automaat op het werk, dat werkt ook prima.

Adem in, adem uit

Geen koffieliefhebber? Of ben je al zo scherp als het maar zijn kan, en werkt de rest van de wereld gewoon even niet mee vandaag? Dan is het vooral zaak om de boel een beetje in proportie te blijven zien en je rustig te blijven. Je kunt je druk maken om dingen die misgaan, maar als je er niets aan kunt veranderen schiet je daar weinig mee op. Haal een paar keer rustig adem, verheug je op iets leuks dat je vanavond of in het weekend gaat doen, en weet dat alles dat nu tegenzit niet het einde van de wereld is.