Wat maakt een dripcake zo populair?

Bij iedere speciale gelegenheid zoals een verjaardag, jubileum of slaging kan een taart niet ontbreken. De dripcakes zijn razend populair onder de taarten. Zo is er voor iedere gelegenheid wel een bijpassende dripcakes. En zeg nu zelf wie wordt er niet vrolijk van een dripcake.

Wat is een dripcake?

Een dripcake is letterlijk een druppel cake. Bij deze taart zie je de coating van de bovenkant van de taart over de zijkanten druppelen. Dit geeft een mooi effect aan de taart en zo is iedere dripcake uniek. Dit maakt de dripcake een van de meest feestelijke soorten onder de taarten. Drip cakes zijn er in verschillende soorten smaken, kleuren en toppings.

Waaruit bestaat een dripcake?

Een dripcake ziet er allereerst mooi uit maar wat maakt de dripcake nu eigenlijk zo lekker? De dripcake bestaat uit opgebouwde ronde cakeplakken met daartussen een heerlijke smeuïge bavarois in de smaak die bij de taart past. Deze taart is afgewerkt met een heerlijke ganache die is gladgestreken over de taart en in perfectie over de zijkanten druppelt. Dripcakes zijn er met verschillende toppings. Een topping maakt een dripcake helemaal af. Alleen al als je naar een dripcake kijkt, loopt het water je in de mond. 

Soorten dripcakes?

Dripcakes zijn er in verschillende soorten en smaken. Zo heb je bij Patisserie Limburgia voor ieder themafeestje wel een bijpassende dripcake. Heb je een prinsessen feestje? Dan past een roze koeken dripcake perfect bij deze gelegenheid. Ben je een liefhebber van stroopwafel, bokkenpootjes of bitterkoekjes? Ook bestaan er dripcakes in deze smaken. Verder is er voor de echte snoeperds onder ons ook een candy dripcake. Bij deze dripcake is het moeilijk om er van af te blijven. Want wie wil er nu niet even lekker snoepjes van een taart afsnoepen? Wij kunnen er in ieder geval niet van afblijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *