Wat zijn wijnmeubels en welke voordelen hebben ze?

Ben je een doorgewinterde wijnliefhebber, die op zijn tijd wel houdt van een goud Bourgondisch glas wijn? Of ben je steeds geïnteresseerder geraakt in alles wat met rode wijn, witte wijn of rosé te maken heeft? Dan heb je misschien wel eens gehoord van wijnmeubels. Wijnmeubels zijn nog niet heel erg bekend bij veel mensen, zelfs niet bij ervaren wijnfanaten. Dus het zou ook goed kunnen dat de term wijnmeubel of wijnmeubilair je niet vertrouwd in de oren klinkt. Daarom leggen we in dit blog aan je uit wat wijnmeubels zijn en welke voordelen dit type meubels te bieden heeft.

Wat zijn dat precies: wijnmeubels?

Wijnmeubels zijn speciale meubels, die ontworpen zijn om meerdere wijnflessen goed in op te kunnen bergen. Ze worden ook wel eens wijnrekken genoemd. Wie graag thuis, in de woonkamer of in de kelder, een collectie goede wijnen wil aanleggen, kan eigenlijk niet om een goed wijnmeubel heen. Maar welke voordelen heeft een goed wijnmeubel eigenlijk? Lees snel verder om te ontdekken wat de meerwaarde van een kwalitatief goed wijnrek of wijnmeubel is.

Al jouw wijnflessen overzichtelijk bij elkaar

Een van de grootste pluspunten van een goed wijnmeubel is dat je jouw wijnvoorraad overzichtelijk in één rek kunt verzamelen. Zo kun je snel de juiste fles wijn tevoorschijn toveren als je visite hebt en indruk wilt maken met de beste wijnen uit je collectie. Het overzicht dat je creëert, maakt een wijnmeubel erg praktisch.

Een wijnmeubel helpt de smaakkwaliteit goed te houden

Wijnmeubels zijn zo ontworpen, dat de wijnflessen hier goed en stabiel ingelegd kunnen worden. Een goede horizontale of bijna horizontale ligging van wijn is van belang om de smaakkwaliteit op peil te houden en zo te zorgen dat je altijd van de beste wijnsmaak kunt genieten die mogelijk is.

Het oog wil ook wat

Een ander voordeel van een wijnrek of wijnmeubel is de fraaie uitstraling van wijnmeubels. Wil je graag at anderen jouw wijnvoorraad kunnen bewonderen en/of zelf kunnen genieten van de intieme en romantische sfeer die een wijnmeubel ademt? Dan kun je niet om een stijlvol ontworpen wijnmeubel heen. Prettig is dat er qua materialen en stijlen veel keuze is. Of je nu kiest voor een industrieel en strak ontworpen metalen wijnrek of voor een robuuste houten uitvoering: de keuze op dit gebied is enorm. Er zijn verkopers van wijnmeubels die zelfs maatwerk leveren en jouw ideale wijnrek kunnen maken. Tel uit je winst!

Een duurzaam wijnmeubel kopen

Ten slotte zijn moderne wijnmeubels vaak gemaakt van duurzame materialen, die lang meegaan en het milieu niet tot minimaal belasten. Let hierop bij de aankoop. Dan hoef je je je als natuurliefhebber niet schuldig te voelen! Alvast veel pleier gewenst met je eigen unieke wijnmeubel!

Bron: Wine And Barrels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *