Witte wijn

Er zijn veel verschillende alcoholische dranken zoals bier, wijn en champagne. Wijn wordt veel gedronken en dan met name op de gezellige momenten. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar witte wijn. Bij wijn is het wel de bedoeling dat het echt lekker smaakt, als iemand zegt dat het wel lekker is, is dat niet genoeg. Het moet echt een smaakmaker zijn. Je hebt een groot aanbod aan witte wijnen en elke druiven soort weer verschillende smaken hebben.

Chardonnay

Deze wijn wordt gemaakt van de Chardonnay druif. Deze druif wordt niet gerijpt in houten vaten maar juist in roestvrij stalen tanks. Doordat het niet in een houten vat wordt gerijpt proef je niet een romige vanillesmaak, maar proef je de fruitsmaken zoals appel en citroen. Deze witte wijn is het populairst en wordt het meest geproduceerd.

Sauvignon Blanc

De frisse fruitige witten wijnen worden gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. Deze wijn is lekker zomers en kom je in veel landen tegen zoals Nieuw-Zeeland en Frankrijk. Bij de smaak van Sauvignon Blanc denk je aan passievrucht en kruisbes.

Riesling – Droog

Deze wijn is vooral populair in Duitsland en Oostenrijk. In Duitsland noemen zij de Riesling ook wel de koningin van de druiven. Droge Riesling wijnen hebben smaken en aroma’s van onder andere citroen en limoen.

Riesling – Zoet

De Riesling heeft ook een zoete variant. Deze worden in hele andere gebieden gemaakt zoals onder andere in Australië en Californië.

Ik heb nu zoveel smaken behandeld, maar er valt nog zoveel te ontdekken. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van De Gouden Ton. Hier kan je heel veel verschillende soorten wijnen bestellen.

Geef een reactie